Espiant el món salvatge

Observar la natura és un plaer per tots els sentits. La diversitat d’olors, de sons, notar el fred a la pell…produeix una sensació de benestar de valor incalculable. Sense oblidar-nos de la vista. Fixar la mirada en l’horitzó, esguardant l’infinit, o bé enfocar el més petit dels insectes, els seus moviments, la forma dels seus ulls o la fragilitat de les seves ales. Jo m’hi podria passar hores. Però a vegades no és possible.

Per sort, he descobert una pàgina web que m’ha permès respirar una mica d’aire pur des del menjador de casa. Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma va a la muntanya. O això diuen, no?

camara - biología - webcam

El meu descobriment ha estat Explore.org, una organització multimèdia que realitza documentals sobre entitats no governamentals de diferents països. Tracten temes com la desigualtat, l’educació, el medi ambient o la pobresa, entre d’altres. La web també pretén  ser un espai d’intercanvi, tant d’imatges, vídeos i recursos, com d’idees, opinions informació, per tal d’incitar al debat i promoure el coneixement.

El que més m’ha atrapat ha estat  Explore.org/livecams,  un apartat dedicat a webcams des d’on espiar en directe espais naturals d’arreu del planeta i la fauna que hi viu. Et permeten viatjar a l’Àrtic per observar ossos polars,  a la Seal Island National Wildlife Refuge i infiltrar-te en els nius dels frarets, submergir-te a les càlides aigües del Carib neerlandès a tafanejar els animalons que circulen per l’escull de corall i fins i tot colar-te en una granja santuari d’ovelles de Nova York. Hi ha moltíssimes més càmeres, gairebé 200, és un vici! Aah! I també es poden veure centres d’acollida de gats, on juguen entre ells, es barallen i salten d’un racó a l’altre de la sala. Que sé que us agraden!

hipopótamos - naturaleza - webcams

Hipopòtams banyant-se a Lakipia County, Kènia. Captura de pantalla realitzada per una usuària d’Explore.org

A cada càmera que cliques trobes una breu explicació i un mapa de la zona on està ubicada, les condicions meteorològiques que s’hi donen, informació de l’entitat que permet que es puguin visualitzar les imatges, si es troba en un parc natural o és d’un institut de recerca, i finalment hi ha un resum de les principals característiques de la fauna que esteu observant.

Un altre fet que m’ha cridat l’atenció és que es poden realitzar captures de pantalla, si per casualitat enxampeu algun pollet sortint de l’ou o veieu alguna espècie que desconeixeu podeu realitzar una instantània i comentar-la en un fòrum que hi ha a la mateixa pàgina, on podreu interactuar amb persones provinents de tots els continents.

naturaleza - cámara - webcam - biología

No sempre estan a casa mentre nosaltres espiem. Niu d’àliga calba a Iowa, EEUU. Captura de pantalla realitzada per una usuària d’Explore.org

Si voleu veure els millors moments, els més divertits o els més curiosos que s’han captat des de les càmeres també podeu anar al seu canal de youtube: Explore Live Nature Cams

A vegades la tecnologia ens obre una finestra al món exterior i permet que una petita dosi de natura entri a les nostres llars. Això sí, sempre que sigui possible, moveu el cul del sofà i gaudiu dels espais naturals. Si aneu amb 5 els sentits ben desperts la natura mai us deixarà de sorprendre.

4 pensaments sobre “Espiant el món salvatge

  1. Gràcies, Marta. Tu fas la descoberta i ens la serveixes en safata. M’encanta perquè en trec informacions. N’aprenc moltes coses. Enhorabona per això i sobretot per ser responsable de dur una persona de bona gent, cap aquest planeta on la bio és bella. Una abraçada, bella.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s